Odpadní vody

UltraZyme® je vybraná směs přirozeně se vyskytujících bakteriálních kultur, enzymů a mikroživin, které jsou účinné jako osivo nebo jako udržovací kultury pro biodegradaci širokého spektra komunálních a průmyslových organických odpadů, včetně živočišných, fekálních a rostlinných odpadů, odpadní vody z buničiny a papíru a další kontaminanty na bázi bílkovin a tuků.

UltraZyme® se používá k optimalizaci biologické degradace, ke snížení nadměrného organického zatížení a ke zlepšení kvality odpadních vod v komunálních a průmyslových systémech čištění odpadních vod.

Vlastnosti UltraZyme® se uplatňují v systémech čištění odpadních vod např.:

  • Provzdušňovací nádrže – vláknité organismy lze pomocí cíleného programu bio augmentace minimalizovat pomocí UltraZyme®.
  • Odstranění amoniaku – Rostliny určené k nitrifikaci mohou dosáhnout zvýšené biologické nitrifikace s kulturou UltraZyme®.
  • Sběrné systémy – Kultury UltraZyme® eliminují hromadění mastnoty a H2S v kanalizacích a čistících stanicích, což výrazně snižuje náklady na údržbu.
  • Tuky, olej a mastnota – Sloučeniny rostlinného, ​​živočišného nebo petrochemického původu mohou způsobit vážné provozní problémy, jakož i porušení podmínek povolení provozování. UltraZyme® je účinný při degradaci těchto sloučenin a zlepšování kvality odpadních vod.
  • Ošetření lagun – Činnost aerobních a fakultativních lagun lze výrazně zlepšit použitím kultur UltraZyme®.
  • Organické přetížení – Úpravy lze minimalizovat díky bio augmentaci UltraZyme®, která zabraňuje překročení povolených procesů, nebo ztrátě produktivity.
  • Slabé vyčištění/usazovatelnost – UltraZyme® vyrábí vysoce kvalitní biomasu, která vytváří vločky s lepšími usazovacími vlastnostmi a tím i menšího množství vypouštěných pevných látek.
  • Sběrné jímky – Kultury UltraZyme® mohou účinně odstraňovat tukové nánosy typicky odesílané do anaerobních spotřebičů nebo k likvidaci mimo místo.

Jak používat

UltraZyme® jsou dispozici ve vysoce koncentrované práškové formě. Před použitím smíchejte předepsané množství UltraZyme® s teplou vodou nebo odpadní vodou přímo z ošetřovaného místa a aplikujte přímo na místo.